Вижте горната фотография, щракната от “Паркър през юни 2020-та! Получена посредством широкоъгълната камера

...
Вижте горната фотография, щракната от “Паркър през юни 2020-та! Получена посредством широкоъгълната камера
Коментари Харесай

НАСА показа уникални снимки на Земята, заснети от американските мисии за изучаване на Слънцето!

Вижте горната снимка, щракната от “Паркър ” през юни 2020-та! Получена посредством широкоъгълната камера WISPR, на нея се виждат общо шест планети: Меркурий, Венера, Земята, Марс, Юпитер и Сатурн. 

Снимка, снимана от “Солар Орбитър ” на 18-ти ноември. Photo credit: ESA/NASA/NRL/Solar Orbiter/SolOHI

Тази фотография е направена от автоматизираната междупланетна станция “Солар Орбитър ”, която НАСА извършва взаимно с Европейската галактическа организация (ЕКА). Заснета е чрез инструмента SoloHI, като неговата съществена задача е да следи слънчевия вятър и прахуляк, които изпълват пространството сред планетите. Фотографията изобразява по едно и също време Венера, Земята и Марс.

Снимката на “Стерео ”. Photo credit: NASA/STEREO/HI

Горепоказаната фотография е снимана от “Стерео-А ” – една от двете междупланетни станции, изстреляни от НАСА в хода на програмата “Стерео ” (другата “Стерео-Б ” се повреди през 2014-та). Фотографията бе получена по същото време, по което и “Паркър ” снимаше Земята, само че местоположението на задачата е по-различно, надлежно вероятността не е същата. Отново се виждат шестте планети Меркурий, Венера, Земя, Марс, Юпитер и Сатурн. Черните линии са резултат от насищането на детекторите на инструмента поради яркостта на планетите и дългата експозиция.

Инфо: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР